On-site optimizacija spletnih strani – ena od kombinacij za doseganje visokih pozicij

Verjetno ste že slišali za pojav optimizacija spletnih strani, vendar se v pojem niste preveč spuščali. Sedaj pa imate podjetje in svojo spletno stran in kar iznenada bi radi vedeli čim več o tem postopku, saj ste slišali, da lahko pripomore k izjemnemu uspehu podjetja. Danes si bomo natančneje pogledali, kaj pomeni izraz on-site optimizacija spletnih strani.

Pojem optimizacija spletnih strani je v zadnjem času zelo aktualen. S tujko mu lahko rečemo tudi SEO. To je postopek, s katerim se spletni strani poboljša pozicija v iskalniku. Je izjemno zapleten postopek, ki zahteva veliko znanj ter seveda tudi določenih izkušenj. Ravno zaradi tega moramo ta postopek zaupati podjetju oziroma ljudem, ki imajo vse našteto. Eno od takih podjetij v Sloveniji je npr. podjetje Seopro.si.

Vendar pa, kot smo že dejali, se bomo danes osredotočili na pojem on-site optimizacija spletnih strani.

On-site optimizacija spletnih strani je prilagoditev elementov na sami spletni strani, ki ustrezajo spletnim iskalnikom. Njena naloga je, da stran prikaže višje med naravnimi rezultati.

Strokovnjaki vedo, da se on-site optimizacija spletnih strani izvaja po korakih, ki so seveda najbolj pomembni za uspeh naše spletne strani in posledično tudi podjetja. V nadaljevanju naštevamo korake, ki si morajo slediti ravno v tem vrstnem redu:

  • definiranje ključnih besed;
  • obogatitev besedila s ključnimi besedami;
  • ustrezno poimenovanje menijev;
  • ustrezno poimenovanje slik;
  • ustrezni URL naslovi;
  • ustrezne meta oznake;
  • notranje povezave.

 

Strokovnjaki se torej lotevajo on-site optimizacije spletnih strani točno po teh korakih.

Optimizacija na sami spletni strani oziroma on-site optimizacije torej pomeni prilagoditev elementov na strani, da ta ustreza iskalnikom. Elementi so ključne besede  v glavni vsebini, meniji na spletni strani, poimenovanje slik, URL naslovi in meta zapisi ter dodajanje povezav.

Če želimo torej biti priljubljeni tudi preko spleta, potem je nujno, da se lotimo tovrstne optimizacije, saj si bomo tako zagotovili uspeh in še kaj drugega.